31 Ekim 2008 Cuma

"bu evrende bir tozsun, tarih seni unutsun""


Tazeee süüüüüt mısır kavramına fevkalade soğuk bakan bir bünyem var. Yani benim için haşlanmış mısır taze olmaktan ziyade kart olmalı. İri iri taneleri ile yediğimi anlamayı, sakin sakin mısırın keyfini çıkarmayı tercih ediyorum seçimlerimde.

Geçen sene bizim parka ilişkin yazdığım yazıda, söz konusu mısır satan amca bu senede mahallemizde sağolsun. Bende işten erken ve aç döndüğüm zamanlarda mısırımı alıp eve giderekten, akşam yemeğime sıcak bir başlangıç yapıyorum.

Ben yazılarımdan anlaşılır mı bilmem, sebepsiz yere insan sevebilen bir bünyeye sahibim. Sokaktan geçen insanlara saçma bir sebeple kanım ısınır, aman da aman olurum.

Mesela kulelerin dışında simit satan amca benim için öleydi. Uzunca süre sırf ona ayıp olmasın diye simit almaya devam etmişliğim bile vardır. Karşımdakinin böle bir hareketinden bile belli olan iyi insan hali varsa, onun için çok üzülebilir veyahut çok sevinebilirm. Meslek gereğide genelde bu insanlara karşın, günde kaç para kazanıyor ki gibi bir sorgulamaya girerim. Cirosunu tahminen hesaplayınca, bu soğukta/ sıcakta bu kadar para için durulur mu yaa diye de hayıflanmalarım olabilir.


Bu anlamda yaz ayımın favorisi de bizim mısırcı amca... O kadar tatlı bir şey ki kendisi, mısır yemek istemesem bile alacak haldeyim yine. Bizim parkın ciroya etkisi yüksek, bide kendisi rekabet olmadığı için 1,5 ytl’ye satıyor mısırları ki, bu anlamda inşallah işler açıktır diye umut ediyorum. Kendisi ile biraz daha kanka olursam ( istanbuldaki tüm kestaneciler ile hoşbeş sohbeti olanda bir insanım), günün en kart mısırını bana saklamasını sölerim ve daha da sonra akşam öğünümü sadece mısır haline getirebilirim.

Kıssadan hisse, taksimde mafya gibi her köşede mısır satan insanları boşverin, mahallenizin mısırcısına yüz verin derim. Hattaaa gelin bizim mahalleye beraber parkımızda mısır yiyin derim. Bu yazının boşa yazılmadığını da böylelikle anlarsınız...


Üstat'da yayınlanma tarihi: 21 Temmuz 2008



Ps: Mevsim kış olunca en mükemmel kestaneci olarak da Nişantaşı Backhaus'un ordaki kestaneci amca diyebilirim, kestaneleri de kendisi de süper maşallah.

Hiç yorum yok: